Keuruun Murtomäen sukuyhdistys ry

Hallituksen jäsenet ja vastuutehtävät 2022

Pertti Kantola

Puheenjohtaja


- sukurekisterin hoito,
- tilit ja tilinpäätösasiat
Pertti Kantola


Riitta Kangasaho (Arppe)
Varapuheenjohtaja
- sukulehdet, tiedotteet, jäsenkirjeet

Hallituksen jäsenet:

Saana Kataja-aho (Ruokonen)
- sukulehdet, tiedotteet, jäsenkirjeet
- Facebook-ylläpito

Maria Kingelin (Collin)
- verkkosivujen päivitys,
- koru- ja tuotemyynti,
- rahastonhoito

Iiris Aaltio (Andelin)
- Facebook-ylläpito

Petri Murtomäki, Esko Murtomäki, Riku Räihä (Räihä), Reetta Saarimäki (Collin/Pekkala)
- Sukukokous


Hallitus

Uuden hallituksen järjestäytymiskokous 2.7.2022 Keuruulla.


Hallituksen jäsenet esittäytyvät

Puheenjohtaja Pertti Kantola

Olen Pertti Kantola. Aloitan nyt ensimmäisen kauteni sukuyhdistyksen hallituksessa puheenjohtajana. Kuulun Collinin sukuhaaraan. Sukutauluni on numero 4251 kirjassa Seitsemän tytärtä Keuruun Murtomäestä. äitini Vappu Kantola o.s. Murtomäki syntyi Murtomäen talossa vuonna 1912. Hänen äitinsä oli Ina Maria Murtomäki ja isänsä Edvin Henrik (Heikki) Murtomäki Seppälän talosta. äitini perheessä oli neljätoista lasta, joista hän oli nuorin. Pienenä poikana vietin useat kesät veljeni kanssa Murtomäessä äitini isonsiskon Hanna Murtomäen kesälapsina. Nykyisin kesämökkini on Haapamäellä entisillä Murtomäen talon mailla.

Opiskelin Helsingin yliopistossa matematiikkaa ja valmistuin matematiikan lisensiaatiksi 1975. Sitä ennen olin vuonna 1973 päässyt töihin Nokia Elektroniikkaan tietojenkäsittelyn kehittämistehtäviin. Samana vuonna menin naimisiin. Olin vuoden tutkijana Suomen Akatemiassa ja palasin sieltä takaisin Nokialle Nokian laskentakeskuksen osituskäyttöpalvelut yksikköön. Tehtäväni oli myydä, kehittää ja toimittaa teknistä laskentaa erityisesti isoille pörssiyhtiöille. Maailma muuttui, kun IBM julkisti vuonna 1984 ensimmäisen PC-tietokoneen. Sen myötä avautui monelle pienemmällekin yritykselle mahdollisuus hyödyntää koneellista tietojenkäsittelyä. Tämän seurauksena perustimme vuonna 1985 kemisti vaimoni kanssa yrityksen kehittämään PC-tietokoneille kemian ohjelmia ja osakerekisteriohjelmia. Yritys sai nimen Innovatics Ky. Vuosien varrella kommandiittiyhtiö muuttui osakeyhtiöksi. Toimin yrityksen toimitusjohtajana vuoteen 2016 asti ja nyt jatkan sen hallituksen puheenjohtajana.

Perheeseeni kuluu kemisti vaimoni Marianna FM, jonka kanssa meillä on kaksi poikaa, Pekka ja Panu ja tytär Minna. He ovat kaikki diplomi-insinöörejä ja jo löytäneet oman paikkansa työelämässä. Meillä on myös viisi upeaa lastenlasta - "viisikko".

Sukulaisuus on minulle tärkeä asia, aloitinhan sukuyhdistystoiminnan jo sylivauvana ensimmäisessä sukukokouksessa Murtomäessä vuonna 1947.

Harrastuksiani ovat valokuvaus, metsänhoito ja viisikon mukana eläminen.

Tule sinäkin mukaan tutkimaan sukusi nykyisyyttä ja menneisyyttä ja tukemaan sukuyhdistyksen toimintaa. Olisi mukava tavata sukujuhlien puitteissa tai muutenkin.

Varapuheenjohtaja Riitta Kangasaho

Olen Riitta Kangasaho, o.s. Ohra-aho. Toimin sukuyhdistyksemme hallituksen varapuheenjohtajana. Toimin sukuyhdistyksen hallituksessa nyt jo kolmatta kautta, tällä hetkellä varapuheenjohtajana. Edustan Arppe- haaraa, joka polveutuu Karoliina Tuomaantytär Murtomäestä ja Johan Fredrik Arppesta. Sukutauluni numero on 5227 Piilahden toimittamassa kirjassa Seitsemän tytärtä Keuruun Murtomäestä.

Olen syntynyt ja käynyt kouluni äänekoskella. Asun mieheni kanssa Jyväskylässä. Kaksi lastamme ovat jo työelämässä ja asustavat perheineen Etelä-Suomessa. Koulutukseltani olen luokanopettaja, erityisopettaja, KM. Tein pitkän työurani näkövammaisten oppilaiden erityisopettajana ent. Jyväskylän näkövammaisten koulussa, nyk. Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa.

Minulle luonnossa liikkuminen, marjastus ja sienestys ovat tärkeitä. Myös kirjat, teatteri, konsertit ja museot kiinnostavat minua. Toimin tällä hetkellä vapaaehtoisena kulttuuriluotsina Jyväskylässä.

Iiris Aaltio

Hei! Olen Iiris Aaltio. Kuulun Andelinin sukuhaaraan Murtomäen talon nuorimman tyttären Hedvig Auroran jälkeläisenä, ja isäni Erkki Aaltion kautta. Olen syntynyt Keuruulla ja asun Helsingissä. Olen toiminut vuosina 1995-2000 sukuyhdistyksen puheenjohtajana. Perheeseeni kuuluu kaksi poikaa (Marjosola) perheineen ja kolme lastenlasta. Olen toiminut kauppatieteiden professorina vuodesta 1994 lähtien, viimeiseksi Jyväskylän yliopistossa. Nykyisin olen professori emerita. Olen myös kirjoittanut useita tietokirjoja, jotka liittyvät johtamisen ja työelämän kysymyksiin, ja toimin nykyään paikallislehti Suur-Keuruun kolumnistina. Sukuyhteys on minulle tärkeä asia jo lapsuudesta asti ja se yhdistää minut myös keskisuomalaiseen kulttuuriin ja luontoon. Vietän paljon aikaa Keuruun lomakodissani ja harrastan monipuolisesti kulttuuria ja liikuntaa kuten golfia ja hiihtoa.

Saana Kataja-aho

Olen Saana Kataja-aho, os. Virkajärvi, ja olen toista kautta sukuyhdistyksen hallituksessa. Kuulun Ruokosen sukuhaaraan, joka polveutuu Murtomäen suvun vanhimmasta sisaruksesta Liisa Stiina Tuomaantytär Murtomäestä ja David Heikinpoika Ruokosesta. Olen kotoisin Keuruulta, tällä hetkellä asun Säynätsalossa. Oma sukutauluni on numero 1110 kirjassa Seitsemän tytärtä Keuruun Murtomäestä. Perheeseeni kuuluvat mieheni lisäksi kaksi tytärtä. Olen koulutukseltani filosofian tohtori ekologian alalta ja työskentelen tällä hetkellä yliopistolla opettajana.

Riku Räihä

Olen 32 vuotta kaupunginkirjastossa työskennellyt erikoiskirjastonhoitaja, fil.kand. Syksystä 2015 tulen olemaan eläkkeellä. Olen Suomen Arvostelijain Liiton, Helsingin Kirjailijat ry:n ja PAND - Taiteilijat rauhan puolesta ry:n jäsen. Julkaisujani ovat tv-ohjelmat "Joulun arvostus" (1966) ja "Eikan pumppu" (1967), tangosanoitus "Rotusortoa Suomessa" (1970), lehtikirjoituksia, radio- ja iltamaohjelmia, teiniteatterinäytelmien kokoelma "Aleksis Kiven teilaus" (1997), sekä toimittamani kriitikko Pertti Lumirakeen kaunokirjallisten tekstien kokoelma "Raekuuro" (2003). Eläkkeelle jäätyäni yritän kirjoittaa elämänkertateoksen kirjailija Markku Lahtelasta (1936 - 1980).

Reetta Saarimäki

Hei.
Olen Reetta Saarimäki. Asun Muuramessa mieheni Arin ja kolmen poikamme Ilkan, Simon ja Sampon kanssa. Lisäksi perheeseemme kuuluu sekarotuinen Pate-koira. Kuulun Collinin sukuhaaraan, kirjasta minut löytää taulusta 4223.

Ammatiltani olen matemaattisten aineiden opettaja yläkoulussa. Sukuyhdistyksen hallituksessa olen ollut mukana vudesta 2003 lähtien. Sihteerin pestiä hoidin kesään 2015 asti ja nykyisin olen hallituksessa mukana varsinaisena jäsenenä. Harrastuksiini sukuyhdistyksen lisäksi kuuluu käsitöiden tekeminen ja puutarhan hoito. Lisäksi olen kiinnostunut kunnallispolitiikasta ja olen jäsenenä Muuramen kirkkovaltuustossa.

Maria Kingelin

Hei.
Olen Maria Kristiina. Aloitin nyt ensimmäisen kauteni sukuyhdistyksen hallituksessa.

Kuulun Collinin sukuhaaraan (äitini Saara Kingelin löytyy taulusta 4378). Edustan Eva-Gretan jälkeen viidettä sukupolvea. Mummoni Olga Kristiina oli Loviisan nuorin tytär (taulu 4257).

Asun Tampereella. Perheeseeni kuuluu avomieheni Juha, Yorkshirenterrieri Max (suuri pieni koira) ja kissoja. Uusi karvaturri muuttaa meille joulukuussa. Lapsia on siunaantunut kolme: Marianne, Janne ja Julia. He kaikki asuvat omillaan. Nuorimmat opiskelevat ja vanhin tytär on ollut työelämässä jo vuosia.

Tällä hetkellä teen lähihoitajan töitä muistikodissa ja suoritan opintoja muistihoitajaksi.

Harrastan/sydäntäni lähellä ovat perheeni, meditaatio, Savonlinnan oopperajuhlat, Tarot, keräily, matkustelu ja mikä milloinkin, kuten just nyt Murtomäen sukuyhdistyksen toiminta.