Keuruun Murtomäen sukuyhdistys ry

Hallituksen jäsenet ja vastuutehtävät 2015-2020

Simo Murtomäki (sukuhaara Collin)

Puheenjohtaja


- sukulehdet,
- tiedotteet,
- jäsenkirjeet,
- jäsenmaksukirjeet,
- sukurekisteritiedot,
- jäsenrekisterin ylläpito ja päivitys,
- rahastonhoitaja ,
- - tilit, maksut, tilinpäätösasiat, verotusasiat
- Facebook-ylläpitäjä
Simo Murtomäki


Marketta Gustafsson (Multianniemi)
Varapuheenjohtaja
- Web-palvelimen ylläpito ja päivitykset

Hallituksen jäsenet:

Saana Kataja-aho (Ruokonen)
- koru- ja tuotemyynti, laskutus

Riitta Kangasaho (Arppe)
- sukulehti- ja juhlatoimikunnan puheenjohtaja

Sukulehti- ja juhlatoimikunnan jäsenet:
Reetta Saarimäki (Collin/Pekkala)
Iiris Aaltio (Andelin)
Riku Räihä (Räihä)


Hallitus Hallitus
* erilliskuva ryhmäkuvasta puuttuvasta Iiris Aaltiosta (Andelin)


* kuvassa edessä vasemmalta Riitta Kangasaho, Simo Murtomäki, Marketta Gustafsson
* kuvassa takana vasemmalta: Reetta Saarimäki, (Kimmo Vierinkari,)
Riku Räihä, Saana Kataja-aho.
Hallituksen jäsenet esittäytyvät

Puheenjohtaja Simo Murtomäki

Olen Simo Murtomäki (s.1950), koulutukseltani puuteollisuusinsinööri. Olen tyskennellyt pitkän työuran Lahdessa Isku konsernissa huonekalutuotannon eri johtotehtävissä mm. käyttöpäällikkönä, tuotantopäällikkönä. Ennen eläkkeellejäämistääni toimin työsuojelun johtotehtävässä Isku konsernin liiketoimintayhtiöissä. Suoritin reserviupseerikoulutuksen Haminassa 1968 vuonna. Puolustusvoimissa olen toiminut reservissä monissa eri valmiustehtävissä, ylennys reservin luutnantiksi v.1995.

Olen syntyisin Keuruulta ja asunut lapsuuden Valkealahden kylässä. Muutin opiskelemaan Lahteen vuonna 1970, missä asun edelleenkin. Perheeseeni kuuluvat vaimoni Saija ja 4 aikuista lasta Minttu, Mirko, Miika ja Minja sekä mustat kissatytöt Muska ja Mette. Lapset ovat kaikki jo poissa kotoa - työelämässä.

Harrastuksiini kuuluu mm. mökkipuuhat Keuruulla Keurusselän Hulpionsaaressa, kalastus, vanhat mopedit.

Kuulun Collinin sukuhaaraan (taulu 4212). Edustan Eva-Gretan jälkeen 5. sukupolvea. lsäni isän Lauri Murtomäen yntymäkoti oli Haapamäen Murtomäessä. Isäni Erkki Murtomäki toimi puuseppäyrittäjänä Tiusalan Kone yrityksessä Keuruulla Valkealahdessa.

Varapuheenjohtaja Marketta Gustafsson

Olen Marketta Gustafsson os. Vehkonen. Kuulun Multianniemen Vehkoon sukuhaaraan ja isoisäni syntyi Multialla Vehkoon talossa Anton Vehkoona, mutta myöhemmin hän käytti nimeä Vehkonen.

Syntymäpaikkani on Helsinki, vaikka perheeni asuikin silloin Petäjävedellä. Vuonna 1952 muutimme Vantaalle ja sen jälkeen asuinpaikkani on ollut Helsinki tai Vantaa. Avioliitostani minulla on yksi aikuinen poika ja tällä hetkellä elän avoliitossa.

Työurani on ollut kirjava. Ylioppilaaksi päästyäni luin kosmetologiksi ja tein töitä kosmetologikonsulenttina puolitoista vuotta. Todettuani, että se ei ollutkaan oikea urani, menin 1971 verohallitukseen toimistoapulaiseksi. Siitä ylenin ylijohtajan sihteeriksi. Taas totesin, että väärä ammatti ja siirryin tietokonetöihin 1977. Vihdoinkin olin löytänyt itselleni oikean ammatin: joka päivä opin jotain uutta ja päivä ilman ongelmaa olisi ollut tylsä päivä. Verohallituksessa aloitin ohjelmoijaharjoittelijana ja olin atk-suunnittelija, kun vaihdoin 1983 MTV:lle. Suoritin työssäkäyntini ohella atk-suunnittelijan tutkinnon atk-instituutissa. MTV:ssä aloitin suunnittelijaohjelmoijana ja vuonna 2006, kun osastomme ulkoistettiin, olin kehityspäällikkö. Koska olin jo eläkeputki-iässä, työurani jäi siihen ja ryhdyin eläkeläiseksi.

Sukuyhdistyksen hallituksessa olen jäsenenä ja varapuheenjohtajana toista kautta. Olen aikaisemmin kaudella 2000-2005 ollut hallituksen varajäsen.

Harrastuksistani kiinteimpänä on ollut itämainen tanssi (20 v.). Muut harrastukseni vaihtelevat: tietokoneilua, vesijuoksua, sudokua, käsitöitä, lukemista ja matkustamista. Olen kiinnostunut kaiken uuden näkemisestä ja oppimisesta. Tällä hetkellä kiinnostuksen aiheina ovat ompeleminen, ja suvun it.

Iiris Aaltio

Hei! Olen Iiris Aaltio, (ent. Aaltio-Marjosola). Kuulun Andelinin sukuhaaraan ja isäni Erkki Aaltio kuului Murtomäen sukuun. Asun Helsingissä. Olen toiminut vuosina 1995-2000 sukuyhdistyksen puheenjohtajana. Perheeseeni kuuluu kaksi poikaa ja kaksi pojantytärtä. Työskentelen Jyväskylän yliopistossa kauppatieteen professorina. Sukuyhteys on minulle tärkeä asia jo lapsuudesta asti ja yhdistää myös keskisuomalaisen kulttuuriin ja luontoon. Toimin nykyään myös paikallislehti Suur-Keuruun kolumnistina, ja olen kirjoittanut useita tietokirjoja jotka liittyvät johtamisen ja työelämän kysymyksiin. Harrastan monipuolisesti kulttuuria, liikuntaa kuten golfia ja hiihtoa, ja vietän aikaa myös Keuruun lomakodissani

Riitta Kangasaho

Olen Riitta Kangasaho, o.s. Ohra-aho. Aloitan nyt toisen hallituskauteni sukuyhdistyksessä. Edustan Arppe-sukuhaaraa, joka polveutuu Karoliina Tuomaantytär Murtomäestä ja Johan Fredrik Arppesta. Oma sukutauluni on numero 5227 Piilahden kirjoittamassa kirjassa Seitsemän tytärtä Keuruun Murtomäestä. Olen syntynyt ja käynyt kouluni Äänekoskella. Nyt asun Jyväskylässä. Olen koulutukseltani luokanopettaja ja näkövammaisten erityisopettaja, KM.

Saana Kataja-aho

Olen Saana Kataja-aho, os. Virkajärvi, ja aloitin nyt ensimmäisen kauteni sukuyhdistyksen hallituksessa. Kuulun Ruokosen sukuhaaraan, joka polveutuu Murtomäen suvun vanhimmasta sisaruksesta Liisa Stiina Tuomaantytär Murtomäestä ja David Heikinpoika Ruokosesta. Olen kotoisin Keuruulta, mutta tällä hetkellä asun Säynätsalossa. Oma sukutauluni on numero 1110 kirjassa Seitsemän tytärtä Keuruun Murtomäestä. Perheeseeni kuuluvat mieheni Janne sekä kaksi tytärtä Senni ja Sylvia. Olen koulutukseltani filosofian tohtori ekologian alalta ja työskentelen tällä hetkellä tutkijana. Harrastuksiini kuuluvat vaatteiden ompelu, koripallo, kirjoittaminen sekä luonnossa liikkuminen ja retkeily, harrastusmielessä myös opiskelen mm. museologiaa.

Riku Räihä

Olen 32 vuotta kaupunginkirjastossa työskennellyt erikoiskirjastonhoitaja, fil.kand. Syksystä 2015 tulen olemaan eläkkeellä. Olen Suomen Arvostelijain Liiton, Helsingin Kirjailijat ry:n ja PAND - Taiteilijat rauhan puolesta ry:n jäsen. Julkaisujani ovat tv-ohjelmat "Joulun arvostus" (1966) ja "Eikan pumppu" (1967), tangosanoitus "Rotusortoa Suomessa" (1970), lehtikirjoituksia, radio- ja iltamaohjelmia, teiniteatterinäytelmien kokoelma "Aleksis Kiven teilaus" (1997), sekä toimittamani kriitikko Pertti Lumirakeen kaunokirjallisten tekstien kokoelma "Raekuuro" (2003). Eläkkeelle jäätyäni yritän kirjoittaa elämänkertateoksen kirjailija Markku Lahtelasta (1936 - 1980).

Reetta Saarimäki

Hei.
Olen Reetta Saarimäki. Asun Muuramessa mieheni Arin ja kolmen poikamme Ilkan, Simon ja Sampon kanssa. Lisäksi perheeseemme kuuluu sekarotuinen Pate-koira. Kuulun Collinin sukuhaaraan, kirjasta minut löytää taulusta 4223.

Ammatiltani olen matemaattisten aineiden opettaja yläkoulussa. Sukuyhdistyksen hallituksessa olen ollut mukana vudesta 2003 lähtien. Sihteerin pestiä hoidin kesään 2015 asti ja nykyisin olen hallituksessa mukana varsinaisena jäsenenä. Harrastuksiini sukuyhdistyksen lisäksi kuuluu käsitöiden tekeminen ja puutarhan hoito. Lisäksi olen kiinnostunut kunnallispolitiikasta ja olen jäsenenä Muuramen kirkkovaltuustossa.